Nimestään huolimatta nyt Kaarinassa: Turun LVI-asennus muutti Krossiin

0
Turun LVI-asennus Oy operoi nykyään Kaarinasta käsin. Toimitusjohtaja Seppo Nieminen pitää silmänsä ja korvansa auki. ”Yritysmaailmassa ei saa koskaan pysähtyä”, hän muistuttaa. Kuva: Julian Rauhaniemi

Turun LVI-asennus Oy:n toimipaikka sijaitsee yrityksen nimestä huolimatta Kaarinassa. Muutto naapurikaupungista toiseen on suoritettu vastikään, sillä toimipisteen avajaisia vietettiin 20. syyskuuta.

Muuttopäätöksen taustalla olivat varsin loogiset syyt.

– Yritys on kasvanut, samoin henkilöstön määrä. Edelliset tilamme Turun Itäharjulla eivät enää vastanneet tarpeitamme, Turun LVI-asennus Oy:n toimitusjohtaja Seppo Nieminen toteaa.

Uutta tukikohtaa etsittiin pitkään ja hartaasti. Lopulta muuttolaatikot löysivät tiensä Kaarinaan ja Krossiin.

– Meillä on keikkaa ympäri Varsinais-Suomea, joten tilojen on toimittava paitsi itsessään myös lähtöpaikkana. Ykköstiehän on käytännössä tuossa vieressä, Nieminen painottaa.

Yrityksen nimi ei ole muuttumassa, vaikka sen kotikunta vaihtuikin.

– Olemme palvelleet Turun talousalueella liki 20 vuoden ajan. Tällä siis mennään jatkossakin, Nieminen lausuu nimeen viitaten.

Turun LVI-asennuksen uudet toimitilat sijaitsevat Krossissa. Kuva: Julian Rauhaniemi

Töitä ja projekteja A:sta Ö:hön

Turun LVI-asennus tekee alansa töitä Niemisen sanoin ”A:sta Ö:hön”.

– Jos yksityisasunnon hana vuotaa tai viemäri on tukossa, suoritamme korjaustoimenpiteet ja avaamme tukokset. Toisaalta olemme mukana kerrostalojen linjasaneerauksissa, jotka voivat viedä vuodesta kahteen, Nieminen mainitsee.

Yrityksen repertuaariin kuuluvat kaikki LVV- eli lämmitys-, vesi- ja viemäröintityöt. Lisäksi se asentaa ja huoltaa ilmalämpöpumppuja sekä ilmanvaihtojärjestelmiä.

– Ilmanvaihtoalan työt tulivat kuvaan viimevuotisen yrityskaupan jälkeen, ja lämpöpumppubisnestä olemme tehneet tästä vuodesta lähtien, Nieminen kertoo.

Työkeikatkin ovat siis pitkälti luokkaa ”laidasta laitaan”.

– Asennuksista vuosihuoltoihin ja uudisprojekteihin, Nieminen täsmentää.

“Saneerauksia on tehtävä, olivat hinnat sitten mitä hyvänsä. Vanhoissa kohteissa lykkäämisvaraa ei välttämättä enää ole, ja mitä pidemmälle remontteja siirretään, sitä kalliimmaksi ne tulevat.”

Uhkakuvat ovat olemassa, mutta tulevaisuus näyttää positiiviselta

Rakennusala elää tällä hetkellä kaamosaikaa yleisen inflaation ja kohonneiden rakentamiskustannusten keskellä. Vaikea tilanne ei ole toistaiseksi vaikuttanut juurikaan Turun LVI-asennuksen toimintaan.

– Uhkakuvat ovat toki olemassa, Nieminen myöntää.

Hän alleviivaa, että projektien viivästymiset ja peruuntumiset koskevat nimenomaan uudisrakentamista.

– Saneerauksia on tehtävä, olivat hinnat sitten mitä hyvänsä. Vanhoissa kohteissa lykkäämisvaraa ei välttämättä enää ole, ja mitä pidemmälle remontteja siirretään, sitä kalliimmaksi ne tulevat, Nieminen pohtii.

Toisaalta Nieminen kuvailee Turun seudun kokonaistilannetta verrattain hyväksi.

– Täällä rakennetaan koko ajan, hän tietää.

Turun LVI-asennuksen tulevaisuus näyttää Niemisen mukaan positiiviselta.

– Meillä on suunnitelmia kasvulle ja kehitykselle. Yritysmaailmassa ei saa koskaan pysähtyä, joten silmät ja korvat pidetään jatkuvasti auki, hän kuvailee.

Edelliset pari kuukautta menivät enemmän tai vähemmän muuttohässäkän keskellä.

– Tavoitteemme on luoda uusia kontakteja Kaarinassakin. Työ on sen suhteen vasta alussa, Nieminen päättää.