Pääkirjoitus: Kaarinan Ideapark?

0

Otsikon kysymys oli ensimmäinen, joka allekirjoittaneelle ja kenties jollekulle muullekin tuli mieleen siinä vaiheessa, kun Sukari Capital Oy:n tonttikauppa (tämän lehden sivulla 5) Krossissa vahvistui. Kun pöytäkirjoista ynnää tarkemmin tonttien pinta-aloja ja rakennusoikeuksia yhteen, voi villeimmät haaveet Krossin alueen megakauppakeskuksesta unohtaa.

15 000 kerrosneliötä on iso ala vaikkapa elintarvike- tai kalustekaupalle, mutta kauppakeskuksena se olisi enemmänkin pikkukaupunkiluokkaa. Esimerkiksi pari moottoritieliittymää Turkuun päin sijaitseva Skanssin kauppakeskus sisältää pelkästään liiketilaa noin 40 000 kerrosneliötä, eli lähes kolme kertaa enemmän kuin mitä Tammenmäenkadun tonteille saisi maksimissaan rakentaa.

Ei silti sovi vaipua pettymykseen. 1,5 miljoonan euron yritystonttikauppa on, varsinkin tällaisena aikana, valtava positiivinen signaali myös Kaarinan kaupungille. Yrittäminen ja mahdollisuudet yrittää Kaarinassa ovat edelleen kuumaa valuuttaa, vaikka alkuvuosi tonttikaupan suhteen olikin hiljaisempi mitä ennakkoon oli toivottu.

Seuraavaksi pitää vain toivoa, että tonttivaraus konkretisoituu oikeaksi rakennushankkeeksi mahdollisimman pian. Se avaisi uudenlaisen näkymän myös Krossin alueelle, joka laajenisi uudisrakennuksen myötä kunnolla myös Turku–Helsinki-moottoritien pohjoispuolelle.

Ja tekisi Kaarinasta jälleen yhden syyn verran paremman paikan pysähtyä.