Pahimus: Ennen oli (ilmastokin) paremmin

0

Pahimus katseli huuli pyöreänä sunnuntaina kymppiuutisten jälkeen, kun meteorologi listasi suomalaisia kuntia, missä syyskuu oli rikkonut kaikkien aikojen lämpöennätyksiä. Sama oli käynyt myös Kaarinassa, ja vieläpä selvällä erolla.

Vielä enemmän Pahimusta harmitti maanantaina, kun työpaikan kahvipöydässä iloittiin ”intiaanikesästä” ja ”syksyttömästä syksystä”.

– Eikö ole Pahimus ihanaa, kun tänä vuonna pystyi vielä syyskuussakin kulkemaan työmatkatkin shortseissa ja t-paidassa?

– Eikä muuten tarvinnut laittaa lämpöjä pattereihin, selvää säästöä myös sähkölaskussa!

Mahtoikohan aamun kahvittelija laskea, että ne säästetyt eurot valuivat suoraan yötä päivää pöhisevän ilmalämpöpumpun propelleihin.

Ikään kuin kolmen kesäkuukauden hellepäivissä ja nihkeäunisissa öissä ei olisi jo tarpeeksi, nyt herra tai rouva ilmastonmuutos haluaa kahmaista Pahimukselta aste kerrallaan pois myös ihanan viileän syksyn. Verottaja ei ole tämän riistäjän rinnalla kuulkaa mitään.

Syysmyrsky kaatoi jo kuusiaidan Pahimuksen pihavaraston päälle, mutta talo sentään on vielä jotenkuten jiirissä. Kaipa senkin joku tulevan kevään trombi pyöräyttää maan tasalle. Tai jos ei, varmistaa talvella vuorokaudessa satava metrin lumipeite ainakin tulevan kesän kattoremontin. Jos vain helteessä sulavan huovan päälle uskaltaa astua.

Ennen kaikki oli todellakin paremmin. Tai ilmasto ainakin.