Pahimus: Pahimuksen päivä

0

Pian vietetään Pahimuksen lempijuhlaa, halloweenia. Karkeista Pahimus ei niinkään välitä, mutta kepposet ovat aina olleet lähellä allekirjoittaneen sydäntä. Halloweenina saa luvan kanssa kaivaa torahampaat esiin, pelotella, säikytellä ja tehdä jekkuja muille.

Sitä paitsi onhan halloween oikeastaan Pahimuksen nimikkojuhla.

Suomessa monella tuppaa menemään sekaisin marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna vietettävä pyhäinpäivä ja viikkoa aikaisemmin juhlittava halloween. Pahimus haluaa muistuttaa, että kyseessä ovat kuitenkin aivan erilaiset juhlat.

Ehkä tämän sekaannuksen voisi välttää keksimällä halloweenille kunnollisen suomenkielisen nimen. Pahimus ehdottaa, että koska pyhäinpäivä on pyhimysten päivä, voidaan halloweenia tästedes kutsua tietenkin Pahimuksen päiväksi.