Piikkiöön avautui uusi koirahotelli: “Kysyntää on enemmän kuin tarjontaa”

1
Maria Waltarilla on itsellään Terttu-koira (takana vasemmalla) ja Haruki-kissa. Hoidossa on kerrallaan enintään neljä koiraa. Nyt hoidossa oli Free (edessä) ja Milli (sylissä). Kuva: Jaana Pakarinen

Ulko-ovi aukeaa ja sisältä tepastelee vastaan pituusjärjestyksessä kolme koiraa: Terttu, Free ja Milli, jotka käyvät tervehtimässä tulijaa ja saattavat toimittajan sitten sisälle. Terttu on talon asukas, mutta Free ja Milli ovat täällä hoidossa.

– Free on vasta kolme ja puoli kuukautta ja täällä nyt päivähoidossa. Milli on hoidossa kymmenen päivää, kertoo Maria Waltari.

Piikkiöläinen Waltari on tuore yrittäjä. Hän avasi kotinsa yhteyteen koirahoitolan, Mamin Kultakoirat, syyskuun alussa. Koirahoitola on siitä erikoinen, että se tarjoaa täysin kodinomaista hoitoa koirille: eläimille ei ole suljettuja häkkejä ja koirat saavat muutenkin kulkea vapaasti talossa ja ulkonakin, jos ovat sellaisia etteivät karkaa. Koirat saavat jopa nukkua yönsä Waltarin vieressä, mikäli niin haluavat.

– Takapihalle on tulossa vielä aitaus, jotta sellaisetkin koirat, jotka saattaisivat lähteä hajujen perässä karkuun, voivat ulkoilla pihalla, Waltari mainitsee.

Eri huoneiden välillä on portteja, jotta koiria voi tarvittaessa laittaa eri tiloihin esimerkiksi ruokailujen ajaksi.

Koirat saavat halutessaan nukkua vaikka Waltarin vieressä sängyssä. Kuva: Jaana Pakarinen

Lähiruokaherkkuja

Waltarin koirahoitola kuulostaa varsinaiselta luksuslomailulta koirille. Hoitojaksoon kuuluu muun muassa koiran kynsien leikkausta, turkin hoitoa ja ulkoilua Paimion koirametsässä. Koska koiria on kerralla hoidossa vain maksimissaan neljä, saavat ne yksilöllistä hoitoa.

Lisäksi Waltari tekee koirille erilaisia herkkuja.

– Tälläkin hetkellä uunissa on paahtumassa peuranluita, joita saan tutulta metsästäjältä. Lisäksi teen esimerkiksi kalannahasta koirille sipsejä ja maksasta herkkunameja, hän listaa.

Koirat saavat Waltarin luona yksilöllistä hoitoa. Kuva: Jaana Pakarinen

Koirahoitola kartanoalueella

Waltari ei ole aina ollut eläinalalla, mutta pitkä historia hänellä koirista kyllä on.

– Minulla on ollut lähes 50 vuoden ajan koira tai koiria. Lisäksi minulla on kuusi lasta, joten kasvatuskokemusta löytyy, hän hymyilee.

Waltari työskenteli aiemmin myynti- ja markkinointialalla, mutta muuton yhteydessä kypsyi ajatus jättäytyä oravanpyörästä. Nyt hän pyörittää koirahoitolaa päätoimenaan.

Waltari muutti tammikuussa Turusta Piikkiöön, Linnunpään kartanon alueelle.

– Olen paluumuuttaja. Linnunpään kartanon on aikoinaan ostanut isoisäni ja nyt kartanon maatilan omistaa serkkuni. Rannassa on myös muiden serkkujeni vapaa-ajanasuntoja, hän kertoo.

Kartanoaluetta ympäröi luonto ja metsät, joten se on ihanteellinen paikka koirien ulkoilun kannalta.

Hoitokoirien on hyvä tulla toimeen kissojen kanssa, sillä Waltarilla on Haruki-kissa. Kuva: Jaana Pakarinen

Ensin tutustutaan

Terttu-koiran lisäksi Waltarilla on kissa, Haruki, jonka kanssa hoitoon tulevien koirien pitäisi tulla toimeen.

– Kunhan ei yritä tappaa kissaa, niin kyllä Haruki osaa mennä tarvittaessa piiloonkin. Toisaalta se mielellään haluaa myös olla osa koiralaumaa. On eri asia, jos koira ulkona haukkuu kissalle: sisätiloissa tilanne voi olla ihan erilainen, koska koirat vaistoavat, että se on kissan koti, Waltari kertoo.

Koska hoitokoirat ovat vapaana kodissa, pitää hoitoon tulevan koiran tulla toimeen myös muiden koirien kanssa.

– Haluan, että jokainen koira käy tutustumassa paikkaan ennen kuin otan sen hoitoon. Ensin jutellaan puhelimessa, ja tutustumaan tullessa menemme Tertun kanssa ulos vastaan ja käymme pienellä lenkillä. Tertun pitää hyväksyä uusi koira, Waltari sanoo.

Joskus on käynyt niinkin, että Waltari ei ole voinut ottaa tutustumaan tullutta koiraa hoitoon.

– Jos on ihan perustottelevainen koira, niin hoito onnistuu.

“Joskus elämäntilanne voi olla sellainen, ettei koiralle vaan hetkellisesti löydy tarpeeksi aikaa. Täällä koirat voivat saada virikkeellistä virkistyslomaa.”

Kysyntää on

Waltarilla on ollut koiria hoidossa jo Kaarinasta, Raisiosta, Naantalista, Salosta, Sauvosta ja Raumalta saakka.

Tämänkaltaiselle hoitolalle on selvästi kysyntää.

– Koirahoitoloille on kysyntää enemmän kuin on tarjontaa. Olen jutellut toisen piikkiöläisen koirahoitolan, Pia´s Dreamdogsin omistajan kanssa ja hän toivotti minut sydämellisesti tervetulleeksi alalle. Mitään kilpailuasetelmaa meillä ei ole.

Waltari kertoo, että koiran voi tuoda hoitolaan, vaikka omistajat eivät olisi lähdössä matkalle.

– Joskus elämäntilanne voi olla sellainen, ettei koiralle vaan hetkellisesti löydy tarpeeksi aikaa. Täällä koirat voivat saada virikkeellistä virkistyslomaa, Waltari kuvaa.

1 KOMMENTTI

  1. En ihmettele yhtään. Niin paljon nykyaikana eläimiä on talouksissa. Pitäähän perheenjäsen saada parhaaseen mahdolliseen hoivapaikkaan esimerkiksi lomalle lähtiessä, jos ei ole mahdollisuutta ottaa reissuun mukaan.

Kommenttien lisääminen on estetty.