PiPS lähtee tavoittelemaan paikkaa liigakarsinnasta – ”Siihen täytyy uskoa”

0
Henri Laine (vas.), Heli Paakki, Rami Kimari, Erika Tölkkö ja Pasi Tölkkö uskovat, että PiPS on valmiina kamppailemaan aivan kärkisijoista lauantaina starttaavassa naisten futsalin Ykkösessä. Kuva: Jan Sundman

Piikkiön Palloseuran naiset lähtevät selvin ajatuksin lauantaina alkavaan futsalin Ykkösen kauteen: tavoitteena on parantaa viime vuoden kolmatta sijaa vähintään pykälällä, ja jatkaa sen myötä pelejä keväällä jatkokarsinnassa Liigaan.

– Niin on joukkueen kanssa sovittu, että tavoitteena on kahden parhaan joukkoon yltäminen. Se jatkaisi sitä nousujohteista suuntaa, joka meillä on joka vuosi toiminnassa ollut, tiivistää joukkueen valmennukseen yhdessä Pasi Tölkön kanssa jo vuosikausia kuulunut Henri Laine.

13 pelaajan ryhmä on harjoitellut tiiviisti Valkeavuoren palloiluhallissa syyskuun alusta lähtien, ja tulevana lauantaina joukkue pääsee avaamaan kauden samaisessa hallissa jyväskyläläistä Liikunnan Riemua vastaan. Jos viime kauden tuloksiin peilataan, pitäisi PiPSin olla tässä kamppailussa selvä ennakkosuosikki.

– Se arvio pohjautuu kuitenkin vain viime kauteen. Nyt on uusi kausi ja sen myötä moni joukkuekin on uudistunut. Uskotaan silti, että meidän hyvästä ja melko pitkään jatkuneesta syksyn treenijaksosta on hyötyä alkukauden peleissä. Siihen täytyy uskoa, että olemme valmiimpia kuin moni vastustajistamme, tuumii Pasi Tölkkö.

“Lähdemme mielestäni hyvistä asemista kauteen. Olemme treenanneet yhdessä jo puolitoista kuukautta ja moni pelaaja on taas vuotta kokeneempi tällä tasolla.”

Pientä vaihtuvuutta

Jos PiPS on saanut kesän aikana muutaman uuden pelaajan riveihinsä, on myös kaksi viime kauden runkopelaajaa siirtynyt sarjaporrasta ylemmäs Liigaan. Siellä Raisio Futiksen riveissä siipiään kokeilevat PiPSissä viime kaudella loistaneet Amalia Aarnio ja Iines Fager.

– Teimme kesän aikana farmisopimuksen juuri RaiFun kanssa, joten sieltäkin tullee todennäköisesti muutamia pelaajia kauden aikana meille. Lisäksi olemme saaneet muutaman uuden pelaajan Paraisilta. Pientä vaihtuvuutta, mutta perusrunko joukkueessa on kuitenkin sama, Tölkkö alleviivaa.

Tölkön tytär Erika ja joukkueen kapteeni Jenna Löytöläinen kuuluvat siihen joukkueen “perusrunkoon”, joka oli nostamassa piikkiöläisvärejä jo kaudeksi 2021–2022 Ykköseen.

Pelaajat kokevat, että vaikka pari joukkueen terävää syömähammasta kesän aikana siirtyikin Liigaan ja RaiFun riveihin, on PiPSillä edelleen hyvät edellytykset pärjätä maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

– Lähdemme mielestäni hyvistä asemista kauteen. Olemme treenanneet yhdessä jo puolitoista kuukautta ja moni pelaaja on taas vuotta kokeneempi tällä tasolla, Löytöläinen tuumii.

PiPsin kausi alkaa lauantaina 21. lokakuuta Valkeavuoren palloiluhallissa. Kuva: KaLe-arkisto

Otteluihin houkutellaan perheitä

Viime kaudella PiPS houkutteli Valkeavuoren palloiluhalliin vaihtelevasti katsojia. Parhaimmillaan väkeä riitti lehtereille reilusti toista sataa, kun taas hiljaisimpina pelipäivinä silmäpareja oli riveillä muutamia kymmeniä.

Tälle kaudelle ottelutapahtumista on haluttu muovata koko perheen tapahtumia, johon viittaa myös kotipelien vakiintunut pelipäivä ja alkamisaika: lauantai ja kello 14.

– Toivotaan, että pelit houkuttelisivat mahdollisimman paljon kaarinalaisia paikan päälle. Futsal on vauhdikas peli, jossa tapahtumia ja seurattavaa riittää varmasti kaikille. Eikä tarvitse myöskään kökkiä kylmässä hallissa tai seistä räntäsateessa ulkona kentän laidalla, Henri Laine hymyilee.

Entä millaista futsalia kapteeni Löytöläinen lupaa Valkeavuoressa nähtävän?

– Jos sitä pitäisi kolmella sanalla kuvata niin sanoisin, että nopeatempoista, taistelutahtoista ja maalirikasta.

Futsalin naisten Ykkösen kauden avauspeli PiPS–Liikunnan Riemu lauantaina 21. lokakuuta Valkeavuoren palloiluhallissa kello 14 alkaen.