Salvelan kartanossa näyttö ensi maanantaina – tarjouskilpailu tällä kertaa salainen

0
Salvelan kartanossa pidetään julkinen näyttö maanantaina 9. lokakuuta. Kuva: KaLe-arkisto/Heinimaija Hirvonen

Kaarinan kaupungin jälleen kauppaamassa Salvelan kartanossa on kaksituntinen näyttö maanantaina 9. lokakuuta. Kello 15 alkavassa tilaisuudessa kiinteistöä sekä sen ympäristöä esitellään kiinnostuneille. Siinä missä keväällä kartanoa kaupattiin huutokaupalla, on tämän syksyn tarjouskilpailu salainen sekä myyjän että potentiaalisten ostajien näkökulmasta.

– Jätetyt tarjoukset ja niiden sisältö paljastuvat vasta, kun tarjouskilpailu päättyy lokakuun 23. päivän jälkeen. Ensi maanantain näyttö on ainoa julkinen näyttö, mutta toki jos joku on erittäin kiinnostunut kohteesta, saadaan varmasti yksityinen näyttömahdollisuuskin järjestettyä vielä tuleville viikoille, sanoo Kaarinan kaupungin maankäyttöinsinööri Henna Correia Noca.

Myytävänä on noin hehtaarin määräala Salvelan kartanon kiinteistöstä sekä sillä sijaitseva Salvelan kartanon päärakennus. Kohde on ollut myynnissä elokuun puolivälistä lähtien tarjousperusteisesti pohjahinnan ollessa 400 000 euroa. Tarjouksen jättämisen yhteydessä ostajan on esitettävä alueen jatkokäyttösuunnitelma.

Tuskaisa kauppakohde

Kuten kevään huutokaupan jälkeen, myös nyt kaupunginhallituksella on mahdollisuus hylätä tai hyväksyä tarjous. Myyntipäätökseen vaikuttaa sekä tarjottu hinta että esitetty jatkokäyttösuunnitelma.

Salvelan kartano on ollut paitsi alkujaan kartano myös entinen kunnanvirasto, kirjasto ja yksityinen päiväkoti. Vuodesta 2018 lähtien rakennus on ollut tyhjillään ja sen myynti on ollut tuskaisaa. Jo vuonna 2016 kartano oli myynnissä lähtöhintaan 950 000 euroa, sitten hintapyyntö tippui 710 000 euroon ja viimeksi Huutokaupat.com-sivustolla tehty kaupanteko päättyi hintaan 470 470 euroa, mutta kaupunginhallitus päätti äänestyksen jälkeen jättää kaupat viime keväänä tekemättä.