Syystallissa arvuuteltiin kurpitsan painoa ja palkittiin kaunein omakotitalopiha

0
Syystalliin tuodun kurpitsan painoa ei kukaan osannut tänä vuonna täsmällisesti arvioida. Aika lähelle kuitenkin päästiin: kun mötikän painoksi punnittiin 13,3 kiloa, lähimmät arvaukset olivat vain sata grammaa pielessä (13,2 ja 13,4 kiloa).

Kaarina-Seura järjesti jo miltei perinteeksi muodostuneen Syystalli-tapahtuman lauantaina 23. syyskuuta. Ohjelmaa Koristossa oli niin lapsille kuin aikuisillekin.

Lapsille oli tarjolla nukketeatteriesitys Nukkumatti ja Höyhenpurje, jonka esitti Sadun Ajan Esa Keihäs. Kaikille avoimia kilpailuja oli tarjolla kaksin kappalein. Kurpitsan painoa arvailtiin tavalliseen tapaan, joskaan tällä kertaa kukaan ei osunut täysin oikeaan. Köynnöskasvi painoi tänä vuonna 13,3 kiloa, ja lähimmät, palkitut arvaukset osuivat 13,2:een ja 13,4 kiloon.

Vielä visaisemmaksi kilpailuksi osoittautui vanhojen työkalujen tunnistus. Yksi ainoa vastaaja sai kaikki oikein, joten hän ansaitsi palkintonsa. Toinen palkittava arvottiin kolmen visailijan kesken, joilta kaikilta puuttui tieto yhdestä työkalusta.

Paikalla oli muutamia myyjiä tuotteineen. Vuoden suuri myyntitapahtuma on vuorossa ensimmäisenä adventtina, jolloin Kaarina-Seura järjestää perinteisen Joulutallinsa.

Syystallissa julkistettiin myös Kaarinan kaunein omakotitalopiha -kilpailun tulokset. Kaarina-Seura herätti vanhan pihakilpailun henkiin muutamia vuosia sitten. Ensimmäisellä kerralla kohteena olivat yrityspihat ja sen jälkeen rivitalopihat. Näistä jälkimmäiseen ei osallistunut yhtäkään pihaa, joten kilpailua ei lopulta järjestetty.

Tänä vuonna vuoronsa saivat omakotitalot. Kisaan osallistui kuusi tonttia, niin Kaarinan kuin Piikkiönkin puolelta. Voiton nappasivat piikkiöläiset Elisa ja Tero Tuomola, ja toiseksi sijoittui hovirintalainen Arja Mannila. Pronssikin pokattiin Piikkiöön, kun kolmanneksi kaunein piha julistettiin Eliise ja Timo Pasasen omistamaksi.

Voittajat saivat palkinnoksi laatan, ja koko kärkikolmikkoa muistettiin kunniakirjoin ja puutarhaliikkeen lahjakortein. Kilpailun järjestämisestä vastasi myös Piikkiö-Seura, ja tuomaristossa oli mukana alan ammattilaisia sekä edustusta molemmista seuroista.

Juttua korjattu 4.10.2023 kello 14.07. Korjattu Arja Mannilan nimi oikeaan muotoon.