Televisiosta tuttu tähtivalmentaja on asunut Kaarinassa nyt vuodenpäivät – viikoittainen miljoonayleisö ei tuo Valtteri Palinille paineita

0
Tanssii tähtien kanssa -valmentaja Valtteri Palin on asunut Kaarinassa reilun vuoden. "Huomaan, että ihmisten päät kääntyilevät ja lähikaupassa tullaan välillä juttelemaan. Se tuntuu kivalta, vaikka en ole siihen vielä oikein tottunut", Palin toteaa hymyillen.

Teksti: Eeva Lehtinen

Valtteri Palinin, 25, syksy on kiireinen. Päivät täyttyvät tanssiharjoituksista Helsingissä ja tradenomiopinnoista Turussa. Joka sunnuntai hän esiintyy yhdessä rap-artisti Yeboyahin kanssa Tanssii tähtien kanssa -ohjelman suorassa lähetyksessä.

– Tylsää ei ainakaan ole tullut, Palin naurahtaa.

Tanssi tuli Palinin elämään jo lapsena. Hän katseli innoissaan Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaa televisiosta, ja äiti ehdotti hänellekin tanssitunneille menemistä. Kilpatanssin parissa vierähti 12 vuotta.

– Tanssistudiot olivat kuin toinen koti ja niissä tuli vietettyä valtavasti aikaa, Palin toteaa.

Muutama vuosi sitten kilpatanssi sai jäädä, jotta aikaa riittäisi muuhunkin.

– Tanssin myötä ujous jäi pois ja löysin itsestäni esiintyjän. Halusin kokeilla erilaisia juttuja: Olen esiintynyt eri ryhmien kanssa risteilylaivoilla ja artistien taustatanssijana. Olen myös valmentanut, Valtteri Palin kertoo.

Palin tanssii joka sunnuntai miljoonayleisölle muusikko Yeboyahin kanssa. Kuva: MTV/Saku Tiainen

”Tämä on unelmien täyttymys”

Viime vuonna Palin kävi katsomassa TTK:n lähetyksen ja jutteli samalla entisen valmentajansa, ohjelman tuomarin Jukka Haapalaisen kanssa.

– Jukka kysyi, olisinko mahdollisesti kiinnostunut joskus valmentamaan ohjelmassa. Ajattelin, että siinä menisi ainakin pari vuotta, mutta puhelu mukaan ohjelmaan tulikin pian. Kahta kertaa ei tarvinnut kysyä! Tämä on unelmien täyttymys, Palin sanoo.

Työt asiakaspalvelussa saivat jäädä tauolle ja opiskelujaan Palin suorittaa nyt kolmena päivänä viikossa. Helsingissä hän treenaa tanssiparinsa kanssa viitenä päivänä viikossa, yleensä viisi tuntia kerrallaan. Sunnuntait menevät livelähetykseen valmistautuessa.

– Lauantait ovat ainoita vapaapäiviä viikossa. Silloin pyrin vain rentoutumaan ja lepäämään. Välillä näen ystäviä ja käymme syömässä.

Kaarinassa reilun vuoden asunut Palin hämmentyy, kun hänet tunnistetaan kadulla.

– Huomaan, että ihmisten päät kääntyilevät ja lähikaupassa tullaan välillä juttelemaan. Se tuntuu kivalta, vaikka en ole siihen vielä oikein tottunut, Palin toteaa hymyillen.

“Tanssi on urheilua, tunteiden ilmaisua, herkkyyttä ja terävyyttä. Parasta on miettiä, miten esityksessä voi kehon kautta luoda ja välittää tarinaa”, Valtteri Palin toteaa.

Miljoonayleisö ei jännitä

Ison televisio-ohjelman tekeminen on Valtteri Palinista mielenkiintoista. Tanssivalmentajan työhön kuuluu paljon muutakin kuin koreografioiden tekemistä ja opettamista.

– Mietimme puvustusta ja ideoimme yhdessä valoja. Tanssitreenien aikana kuvataan myös klippejä ja Tanssikupla-sarjaa. Ensimmäisinä harjoituspäivinä kamerat tuntuivat oudoilta, mutta nyt niihin on jo ihan totuttu.

Sunnuntaisia suoria lähetyksiä seuraa miljoonayleisö. Palin kertoo omaksi yllätyksekseenkin sen jännittävän yllättävän vähän.

– Studiossa on hyvä tunnelma ja liveyleisöstä saa paljon energiaa. Ajattelen esiintyväni vain heille, enkä mieti kuinka moni oikeasti katsoo tanssia.

Valtteri Palinilla on mennyt parinsa Yeboyahin kanssa tanssit hyvin. Kilpailu on yli puolessa välissä ja parilla on kova halu päästä eteenpäin.

– Nälkä kasvaa syödessä. Meillä on ollut alusta asti kivaa yhdessä ja vaikka menemmekin viikko kerrallaan, toivomme toki voittavamme. Tärkeintä on kuitenkin nauttia ja pitää tanssin ilo mukana, Palin sanoo.

Ympyrä on sulkeutunut. Valtteri Palin löysi aikoinaan tanssin pariin Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kautta. Nyt hän on itse ohjelman tähtivalmentajana.

Mikä tanssimisessa on parasta?

– Tanssi on kasvattanut minusta tämän persoonan joka olen. Nuorempana en uskaltanut tehdä mitään, mutta nyt rakastan esiintymistä.

– Tanssi on urheilua, tunteiden ilmaisua, herkkyyttä ja terävyyttä. Parasta on miettiä, miten esityksessä voi kehon kautta luoda ja välittää tarinaa, Valtteri Palin toteaa.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelma sunnuntaisin MTV3-kanavalla kello 19.30.