Hovirinnan rantaravintola ei nouse vielä ensi kesäksi – ”On realistista ajatella, että rakennus valmistuu ensi vuoden aikana”

0
Parina viime kesänä Hovirinnan rannassa on palvellut konttiratkaisuna toteutettu ravintola Nemo. Nähtäväksi jää, saako Nemo lisäaikaa myös ensi kesäksi, koska uuden rantaravintolan rakentaminen on jälleen kerran lykkääntynyt. Kuva: Jan Sundman

Kaarinan Hovirinnan rantaravintola ei valmistu ensi kesäksi. Asian vahvistaa Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta.

– Sen voi nyt sanoa, että rantaravintola- ja saunakokonaisuus ei valmistu vielä ensi kesäksi. Mutta samalla voi sanoa, että rakennuttamisprosessi on aloitettu ja suunnittelu on käynnissä. Siten on realistista ajatella, että rakennus valmistuu ensi vuoden aikana, hän sanoo.

Vielä kesäkuussa Virta totesi kaupunginvaltuuston kokouksessa, kun rantaravintolan yrittäjä oli kilpailutuksen kautta valittu, että Hovirinnan rantaravintola olisi “vappuna valmis”.

– Niin taisin silloin sanoa, mutta harmikseni kyse ei nyt ole ainakaan sitten vuoden 2024 vapusta. Seuraavaksi sitten, hän uskoo.

Rantaravintolan viivästymisen taustalla ovat Virran mukaan kiireet.

– Sekä kaupungin että yksityisten tahojen puolella on ollut kiirettä, emmekä ole päässeet oikein saman pöydän ääreen keskustelemaan yksityiskohdista. Lokakuussa aikataulut saatiin kuitenkin yksiin, ja siten suunnitteluvaiheeseen on jo päästy, Virta sanoo.

Pitkän linjan ravintolahaave

Uutta saunaa ja pysyvää rantaravintolaa on haikailtu Hovirintaan siitä saakka, kun edellinen ravintola lopetti ja purettiin 2010-luvun puolivälissä. Parina viime vuotena rannassa on ollut väliaikainen konttiravintola Nemo, mutta pysyvä ratkaisu on ollut koko ajan joko etäämpänä tai lähempänä haaveissa.

Rantaravintolan yrittäjäksi valikoitui viime kesänä kilpailutuksen kautta turkulainen Star Alone Oy, kun taas saunasta vastaisi Kaarinan kaupunki.

Tällä hetkellä Star Alone pyörittää Turussa kolmea ravintolaa: Uittamon Paviljonkia, Turun keskustassa sijaitsevaa Lone Staria ja Pansiossa sijaitsevaa Messiä. Kaarina-lehdessä kerrottiin viime kesänä, että yrityksen alustavana ajatuksena on perustaa Hovirintaan bistrohenkinen ravintola, jonne on helppo pistäytyä.

Kaarina on varannut rantaravintolan ja saunatilojen rakentamista varten 1,4 miljoonan euron määrärahan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän