Jaremotors myy Piikkiössä autoja tarpeeseen – ”Nyt on taas ollut selvästi virkeämpää”

0
Janne Reunamon Jaremotors siirtyi toukokuussa Piikkiön vanhan Hesburgerin tontille. Sen jälkeen myyntiautorivi on kasvanut kuukausi kuukaudelta. Kuva: Jan Sundman

Ohikulkijat ovat saattaneet hieraista menneen kesän ja syksyn aikana silmiään ajaessaan 110-tietä Piikkiön läpi. Autorivi vanhan Hesburgerin tontilla aivan vanhan Turku–Helsinki-pääväylän varrella on pidentynyt kuukausi kuukaudelta, ja loka-marraskuun taitteessa se onkin jo koko parkkialueen mittainen.

Kyse on uudesta paikallisesta autoliikkeestä, joka kantaa nimeä Jaremotors.

– Myin autoja ensin pari vuotta kotoa käsin, mutta viime vuoden aikana aloin totisemmin katsomaan lisäliiketilaa Piikkiön keskustasta. Hesburgerin vanha tontti tuntui herättävän kiinnostusta sosiaalisessa mediassa ja sen myötä itsekin aloin miettiä, sopisiko autoliike tontille. Ja hyvinhän se on sopinut, itse asiassa paikka on todella hyvä, yrittäjä Janne Reunamo kehuu.

Sijainnin hyvyyden ymmärtää, kun katselee liikennettä hetken aikaa Jaremotorsin pihalla. 110-tiellä on jatkuva liikenteen virta, ja puolestaan myyntiautorivin toisella puolen Pontelantieltä poiketaan jatkuvasti viereiseen K-Marketiin tai Shellin huoltoasemalle. Tämän enempää ”valtavirran varrella” ei voisi Piikkiössä edes olla.

– Kameroista näkee, että autoja käydään paljon katselemassa myös iltaisin ja viikonloppuisin, Reunamo kertoo.

Janne Reunamon mukaan edullisemmille autoille on riittänyt syksyn aikana kysyntää. Kuva: Jan Sundman

Mopokaupasta autokauppaan

Reunamo itse on pitkän linjan automies. Kaupanteko alkoi kaksipyöräisillä jo mopoiässä, ja kun 18 vuotta tuli mittariin, vaihtuivat kaupantekokohteet mopoista autoihin. Sen jälkeen hän on myös kuljettanut muun muassa nelisen vuotta kuorma-auton lavetilla autoja eri puolille Suomea ja Ruotsia. Kontaktit ovat siis kunnossa.

– Jos rivistössä ei ole sellaista autoa, mitä ostaja etsii, kannattaa laittaa viestiä ja kysyä. Esimerkiksi nuorisolle voidaan hankkia rivistöön valmiiksi tuunattuja ja rakenneltuja autoja, Reunamo vinkkaa.

Toistaiseksi autoja tulee Jaremotorsiin myyntiin pääasiassa Suomesta, mutta tulevaisuudessa ajatuksena on avata tuontikanavat myös Ruotsiin ja muualle Eurooppaan.

“Työ on paljon muutakin kuin vain autojen myymistä ja ostamista. Teen osan huolloista itse, ja lisäksi vaimo auttaa kotona autojen pesujen ja kunnostusten kanssa.”

Monipuolista työtä

Hesburgerin tontille mahtuu tarjolla olevista malleista riippuen 25–30 myytävää autoa kerrallaan. Se on Reunamon mukaan juuri sopiva määrä yksityisyrittäjälle.

– Sellaisen määrän pystyy vielä hoitamaan yksin. Työ on kuitenkin paljon muutakin kuin vain autojen myymistä ja ostamista. Teen osan huolloista itse, ja lisäksi vaimo auttaa kotona autojen pesujen ja kunnostusten kanssa. Koko perheen juttu siis, Reunamo hymyilee.

Silti hän ei poissulje sitä, että jossain vaiheessa Jaremotorsilla voisi olla myös laajemmin työllistävä vaikutus.

– Ei sitä voi poissulkea. Kyllä se on ollut mielessä, että jossain vaiheessa olisi mukava pystyä palkkaamaan työntekijä yritykseen. Vielä se ei kuitenkaan ole ajankohtaista.

“Yllättävän moni asiakas on ollut Piikkiöstä, mutta tein minä juuri kauppaa esimerkiksi oululaisen ostajan kanssa.”

Alle 10 000 euron autoja

Jaremotors aloitti toimintansa vanhan Hesburgerin tontilla toukokuussa, ja sen jälkeen kaupanteko on ollut aaltoliikettä. Touko-kesäkuussa kauppa kävi hyvin, mutta heinä–elokuun lomakausi hiljensi autojen liikehdintää.

Syys-lokakuussa kaupankäynti on taas vilkastunut.

– Nyt on taas ollut selvästi virkeämpää. Yllättävän moni asiakas on ollut Piikkiöstä, mutta tein minä juuri kauppaa esimerkiksi oululaisen ostajan kanssa. Nykyisin autoja ostetaan paljon myös etänä, kun autoista saa kätevästi lähetettyä tietoja videoiden ja kuntokartoitustodistusten kera, Reunamo kertaa.

Jaremotorsin myymät autot ovat pääsääntöisesti alle 10 000 euron hintaisia, ja niille onkin Reunamon mukaan kysyntää inflaation ja korkokulujen noustessa.

– Moni vaihtaa nyt auton edullisempaan, ja on selvästi huomattavissa, että halvempien hintaluokkien autoille on kysyntää. Ehkä auto ostetaan tällaisina aikoina enemmän tarpeeseen kuin vaikkapa muhkean lisävarustepaketin tai jonkun tietyn premium-merkin takia, Reunamo tuumii.

Automyynnin lisäksi Reunamo vuokraa myös muun muassa paljuja, peräkärryjä ja autoja Jarerent-nimen alla. Kiirettä siis riittää.

– Pitkiä päiviä on piisannut, mutta toisaalta se on vain hyvä. Mukavasti on homma ainakin startannut, Reunamo hymyilee.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän