Kahden työkaveruksen yhteinen unelma toteutuu, kun HanTassut-eläinklinikka avaa ovensa Piikkiössä: “On ollut helppo lähteä rakentamaan omaa unelmaa toisen kanssa, kun yhteistyö meillä on sujunut aina niin mukavasti”

0
Eläinklinikan vastaanotolla remontti on jo siinä pisteessä, että yrittäjät voivat pohtia tilan värimaailmaa. Jenny Konradsdal (vas.) ja Hanna-Lea Taskinen ovat tehneet kaiken yhteistyönä. Kuva: Hanna Kammi-Rahnasto

Teksti: Hanna Kammi-Rahnasto

Aiemmin Paimiossa ammattiopisto Livialla työskennelleet Hanna-Lea Taskinen ja Jenny Konradsdal jakoivat yhteisen unelman yksityisestä eläinklinikasta. Niinpä he päättivät lyödä hynttyyt yhteen ja nyt Piikkiön keskustassa rempataan HanTassut-nimistä eläinklinikkaa, joka avaa ovensa tässä kuussa.

Entisessä työpaikassa ei ystävysten mukaan ollut mitään vikaa, mutta miltei 17 vuotta opetustyötä tehnyt Taskinen ja yhtäältä kahdeksan vuotta opettajana toiminut Konradsdal kaipasivat vaihtelua. Kahvipöytäkeskustelussa kävi ilmi, että he jakavat samankaltaisen unelman. Eläinlääkärinä toimiva Taskinen kertoi, miten on haaveillut oman eläinklinikan pyörittämisestä ja Konradsdal myötäili työkaveriaan.

– Siitä kaikki alkoi ja ajatuksen siemen istutettiin. On ollut helppo lähteä rakentamaan omaa unelmaa toisen kanssa, kun yhteistyö meillä on sujunut aina niin mukavasti. Sen huomasimme jo Livialla, Taskinen kertoo.

Hanna-Lea Taskisen Didi-koira on ensimmäinen, joka on päässyt vierailemaan HanTassut-klinikalla. Kuva: Hanna Kammi-Rahnasto

Peimarissa tarve uudelle klinikalle

Taskinen ja Konradsdal pitävät molemmat eläinten kanssa työskentelemisestä. Vaikka opetustyö oli antoisaa, oli mietittävä, mitä he haluavat vielä urallaan saavuttaa.

– Aiemmin aika ei ollut oikea, mutta nyt, kun työvuosiakin on vielä hyvin jäljellä ja taidot ovat karttuneet, oli hyvä lähteä viemään omaa unelmaa eteenpäin, Taskinen summaa.

Pelkän unelman varaan kaksikko ei uusia tuuliaan ole laittanut. He ovat kuulleet, että Peimarin alueelle kaivattaisiin tämänkaltaista palvelua. Paimiossa ei ole toiminnassa kuin kunnallinen eläinlääkäri sekä Ammattiopisto Livian opetusklinikka, Kaarina on alueeltaan iso ja siellä toimii ainoastaan yksi klinikka eikä Piikkiössä ole tällaista palvelua lainkaan.

– Olemme huomioineet, että Peimarin alueella on todellinen tarve uudelle klinikalle. Tutut, ystävät ja vanhat asiakkaat ovat yllyttäneet ja osoittaneet tukensa tälle tempaukselle.

Röntgeniä, hammashoitoa ja kirurgiaa

Sopivan liiketilan löydyttyä Piikkiöstä ei tarvinnut kauaa enää asiaa miettiä. Remontin on määrä tulla marraskuun aikana valmiiksi. Piikkiön katukuvaan nikkaroidaan klinikka, joka tarjoaa palveluja ja hoitoa koirille, kissoille ja pienemmille lemmikeille. Tiloihin pystytetään palveluja aina röntgenistä hammashoitoon ja kirurgiaan.

Tulevaisuutta Taskinen ja Konradsdal odottavat innoissaan. Tulevilla eläinklinikan omistajilla on selkeitä tavoitteita: He tahtovat tehdä töitä iloisessa ja ystävällisessä työympäristössä. Toki he toivovat myös työntäyteisiä päiviä ja että asiakkaat ottaisivat eläinklinikan palvelut omakseen.

– Ehkä marraskuun loppupuolella, kun klinikan toiminta alkaa, pidämme avoimet ovet jotta ihmiset pääsevät paikan päälle tutustumaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän