Kaupungin liputussääntö vahvistettiin: Kaarina liputtaa vain siniristilipulla

0
Kaarinan kaupunki teki linjaukset liputuskäytännöistään. Kuva: TS-arkisto/Timo Jakonen

Kaarinan kaupunginhallitus vahvisti kaupungin liputussäännön maanantaisessa kokouksessaan. Säännössä todetaan, ettei kaupunki järjestä ”yksittäisten teematapahtumien tai järjestöjen, yhdistysten, yritysten ym. liputusta”, mutta ne voidaan huomioida muilla tapauskohtaisesti harkittavilla tavoilla.

Kaarinan kaupunki liputtaa vain Suomen siniristilipulla. Poikkeuksen voivat muodostaa Euroopan Unionin lippu tai vierailulla olevan toisen valtion edustajan kansallislippu. Tällainen liputus suoritetaan vain Kaarina-talolla, ja liputuksesta päättää aina kaupunginjohtaja.

Kaarina noudattaa liputuskäytännöissään Suomen lakia ja sisäministeriön ohjeistusta. Kaupungissa liputetaan siniristilipulla virallisina ja vakiintuneina liputuspäivinä. Siniristilipulla voidaan liputtaa myös suositeltuina liputuspäivinä sekä kertaluonteisina liputuspäivinä, kuten koulujen päätöstilaisuuksien ja lakkiaisten aikaan. Lisäksi Suomen lipulla suruliputetaan sen kiinteistön alueella, jossa menehtynyt on työskennellyt, mikäli omaiset antavat liputukseen luvan.

Liputuspäivän osuessa arkipäivään liputetaan laajasti kaikissa Kaarinan kaupungin kiinteistöissä. Kaarina-talon edustalla lippu nostetaan jokaiseen tankoon, muissa kiinteistöissä liputetaan yhdessä tangossa (keskimmäinen, jos tankoja on useita).
Viikonloppuisin liputetaan vain Kaarina-talolla, Piikkiön ja Kaarinan Veteraanikivillä sekä Kaarinan kaupungin omistamissa avoinna olevissa sote- ja pelastuslaitoksen kiinteistöissä.

Kaarinan vastikään hyväksytyssä liputussäännössä todetaan, että mikäli tietyllä kiinteistöllä on jokin tapahtuma, vastaa käyttäjä liputuksesta itse sovittuaan asiasta kaupunginjohtajan kanssa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän