Moottorisahalla varustautuneet murtautujat rysäyttivät autolla aseliikkeen ovista Kaarinassa

0
Ruodon liikkeeseen murtauduttiin varhain tiistaiaamuna Kaarinan Krossissa.

Teksti: Marika Anttila/TS

Krossissa sijaitsevaan Ruoto Mega Store -aseliikkeeseen murtauduttiin varhain tiistaiaamuna ajamalla henkilöauto liikkeen lasiovia päin. Tämän jälkeen murtautujat rikkoivat sorkkaraudalla tuulikaapin lasiovet. Naamioituneet tekijät tallentuivat myymälän valvontakamerakuviin.

– Tekijöitä oli kaksi. Sisään päästyään he suuntasivat suoraan asemökille, missä on kymmeniä aseita ja patruunakaapit, Ruodon markkinointipäällikkö Timo Kontio kertoo.
Murtautujat yrittivät päästä käsiksi aseisiin rikkomalla moottorisahalla asehuoneen seinän sekä oven.
– Ensin he yrittivät mennä seinästä läpi ja sen jälkeen ovesta. Asehuone on puumökin näköinen, mutta puuverhoilun sisällä on aika paljon terästä, jonka läpi ei helpolla mennä, edes moottorisahalla. Se on aika paljon tukevampi, miltä se ulos näyttää.
Ennen poistumistaan varkaat rikkoivat metsästysoptiikkaa sisältäviä vitriinejä ja nappasivat mukaansa muun muassa kiikaritähtäimiä. Kontion mukaan yksittäisten kiikaritähtäimien arvo on muutamasta sadasta neljään tai viiteen tuhanteen euroon.
Ruodon liikkeeseen murtauduttiin varhain tiistaiaamuna Kaarinan Krossissa.
Aseet ja patruunat säilytetään liikkeessä erillisen asehuoneen takana. Puuverhoilun alla on terästä.

Murto tapahtui hieman aamuviiden jälkeen.

– Aseisiin ja patruunoihin ei päästy käsiksi erikoisvahvojen lukittujen varastojen vuoksi. Poliisi sekä vartiointiliike olivat paikalla välittömästi ja pahimmalta vältyttiin.
Kontion tietojen mukaan tekijöitä ei ole saatu kiinni. Ketju toivoo vihjeitä tai havaintoja tapahtuneesta suoraan poliisille. Myös epäilyttäviin myynti-ilmoituksiin kannattaa kiinnittää huomiota.
Kaarinan Krossissa Laasmäenkadulla sijaitseva Ruoto on metsästykseen- ja kalastukseen erikoistunut ketju.
Ruoto on vuonna 2012 perustettu metsästyksen- ja kalastuksen erikoisliikkeiden ketju. Ketjulla on Kaarinan lisäksi myymälät myös Tuusulassa, Espoossa, Tampereella, Oulussa, Kuopiossa ja Iisalmessa. Kaarinan myymälä palvelee murrosta huolimatta normaalisti.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän