Pahimus: Kolme yötä jouluun on…

0

…laskin aivan itse eilen. Sketsisarja Kummelissa on paljon ikimuistoisia hupaelmia. Varmaan aika monet Kaarina-lehden lukijatkin ovat kyseistä huumorisarjaa joskus katsoneet. Pahimus ainakin, ihan roppakaupalla.

Otsikko ja leipätekstin alku on viittaus Kummeli-sketsiin, jossa Heikki Silvennoisen esittämä pikkupoika istuu lumipenkassa ja laulaa joulun tulevan kolmen yön kuluttua. Paluu maanpinnalle on karu: kaksi ilkeää miestä saapuu kertomaan, että laskutoimitus on aivan pielessä, jouluhan meni jo.

Tämän vuoden osalta joulu on toki vasta tulossa. Pahimus haluaa kuitenkin muistuttaa, ettei joulurauhaa julisteta vielä viikkokausiin. Nythän eletään vasta marraskuun alkupuolta.

Mihin tällä sitten pyrin? On se maailma vaan erikoiseksi mennyt, sen teille sanon. Joulusuklaat tulivat hyper- ja supermarkettien hyllyille jo joskus syyskuussa! Siis mitä?! Huomattavasti ennen kuin Halloween-namit. Ei Pahimus vain voi käsittää.

Eikö joulussa pitäisi olla kyse yhdessäolosta ja rauhoittumista? Nyt se on yhtä kapitalismin ja kulutuksen suurjuhlaa! Kuinkakohan moni nykynuori edes tietää, miksi joulua vietetään?

No, ei Pahimus ole pyhimys, kuten tuossa allakin lukee. On sitä jo jokunen suklaajoulupukki tullut tänä(kin) vuonna syötyä…

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän