Vastaa kyselyyn: Tarvitaanko Paraisten väylää vai ei?

11
Tuleeko Kaarinan läntinen ohikulkutie, eli Paraisten väylä, halkomaan tätä maisemaa tulevaisuudessa? Päätöksiä hankkeen rahoituksesta saataneen ensi vuonna. Kuva: KaLe-arkisto/Jan Sundman

Kaarinan läntisen ohikulkutien, eli Paraisten väylän, toteutuminen otti askeleen eteenpäin, kun Suomen hallitus lisäsi hankkeen kiireellisesti edistettävien suunnittelukohteiden listalle. Paljon on kuitenkin vielä epävarmaa: tuleeko tarvittavaa rahoitusta vai jäävätkö suunnitelmat pölyyntymään pöytälaatikkoon. Asiaan saataneen lisävalaistusta ensi vuoden aikana.

Kaarina-lehti taustoitti hanketta laajasti syyskuisessa jutussa. Käytännössä hanke kiteytyy maantiehen 180, eli Saaristotiehen, välillä Kurkela–Kuusisto. Kurkelan moottoritieliittymän ja Paraisten Kirjalan välisellä osuudella on havaittu useita ongelmia, kuten liikenteen ruuhkautumista, liittymien huonoa toimivuutta, liikenneturvallisuuden heikkenemistä ja meluhaittoja. Paraisten väylän parantamisella uskotaankin olevan myönteisiä vaikutuksia niin valtakunnallisesti kuin maakunta- ja seututasollakin.

Suunnitelmana on rakentaa uutta kaksikaistaista tietä noin kolmen kilometrin matkalle välillä Kartanontie–Kirjalansalmen silta. Lisäksi nykyinen Kurkelantie (maantie 2221) nelikaistaistetaan maantien 110 (vanha ykköstie) ja Kartanontien välillä.

Uudesta tieyhteydestä olisi arvioiden mukaan suurta hyötyä niin suurteollisuuden kuljetuksille kuten yksittäisille henkilöautoilijoillekin.

Kaarina-lehti julkaisi lokakuun lopussa mielipidekirjoituksen, joka herätti sosiaalisessa mediassa tunteita puolesta ja vastaan. Tie muuttaisi toteutuessaan Koristonrannan maisemakuvaa ja laskisi tiettyjen kiinteistöjen arvoa ja viihtyisyyttä merkittävästi.  Se katkaisisi Kuusiston länsiosan metsäalueen heikentäen ekologisia yhteyksiä. Lisäksi väylä heikentäisi Auvaisten kartanon ja sen lähiympäristön kulttuurihistoriallista arvoa.

Mitä mieltä sinä olet? Vastaa alla olevaan kyselyyn ja kerro mielipiteesi.

11 KOMMENTIT

  1. Tie on välttämätön auto määrä ovat niin suuria kuin kehä III Helsingissä ja jos olisi Helsingissä vastaavan lasinen tilanne niin sinne oltaisiin jo tehty 4 kaistainen tie lisää mutta täällä meillä vaan jahkataan.

  2. Sujuvaa saaristoon siirtymistä. Yksi reitti eli Kuusiston salmen silta (remontoituna tai ei) ei turvaa huoltovarmuutta tai kotiinpääsyä tai mökille menoa, jos sattuukin jotain.

  3. Uusi tieyhteys sujuvoittaisi huomattavasti liikennettä Turun suuntaan. Asuin 5 vuotta Kärjen alueella ja seurasin liikenteen ruuhkaisuutta sen ohi ja läpi Kuusiston sillan väylää.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän