”Maailman hienoin Hese” ylitti odotukset Paraisilla – ”Kaikki on uutta, vaaleaa ja valoisaa”

0
Vuoropäällikkö Thomas Korsström on työskennellyt Paraisten Hesburgerissa runsaat viisi vuotta. Hänen mukaansa uutta ravintolaa odotettiin henkilökunnan keskuudessa innolla.

Moni ohikulkija saattoi hieraista loppukeväästä silmiään ajaessaan Saaristotietä kohti Paraisten keskustaa. Kaarinasta päin ajettaessa tien vasemmalle puolelle, kauppakeskittymän parkkipaikalle näytti kohoavan iso valtavan venevajan näköinen puurunkoinen rakennus, jonka vaaleanruskea pintaväri voisi viitata esimerkiksi jonkin uuden desing-tuotteita myyvän liikkeen lähestyviin avajaisiin.

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla rakennuksen julkisivuun ilmestyi kuitenkin varsinaissuomalaisille tuttuakin tutumpi logo: Hesburger. Ja pian tuon jälkeen kopsahti myös Kaarina-lehden toimituksen postilaatikkoon tiedote: maailman hienoin Hesburger avataan Paraisille. Hintaa rakennukselle kertyy kaikkiaan 2,3 miljoonaa euroa, joka on selvästi suurempi summa kuin muiden uusien Hesburger-ravintoloiden budjetti on ollut.

Ja Paraisille? Miksi ihmeessä?

– Liikepaikkamme on erinomainen vilkkaan Saaristotien varrella. Siellä missä on liikennettä, siellä on myös Hesburger. Paraislaisten lisäksi Saaristotien matkaajat ovat löytäneet tiensä todella hyvin ravintolaamme kesän aikana, sanoo Hesburgerin viestintäpäällikkö Petteri Pohjonen.

Paraisten Hesburger sijaitsee aivan vilkkaasti liikennöidyn Saaristotien kupeessa.
Paraisten Hesburger muistuttaa kauempaa katsottuna isoa venevajaa. Siksi se sopiikin mainiosti saaristomaisemaan.

Saman asian vahvistaa myös Paraisten Hesburgerin vuoropäällikkö Thomas Korsström.

– Odotimme toki paljon kesältä, mutta se ylitti silti odotukset. Moni asiakas on kertonut tulleensa ravintolaan vain siksi, että halusi tulla katsomaan vaikuttavan näköistä rakennusta.

Tuhat asiakasta päivässä

Virallisesti Paraisten uusi Hesburger avattiin 5. kesäkuuta, ja ensimmäisen neljän toimintakuukautensa aikana vilinää myyntitiskillä kuin myös kahdella drive in -luukulla on riittänyt. Turun Sanomien jutussa kesäkuun alussa Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti kertoi, että kesäviikonloppuina uuteen Hesburgeriin odotetaan jopa 500–600 kävijän päiväkeskiarvoa.

Nuo ennakkoon kaavaillut luvut ylittyivät kuitenkin kirkkaasti.

– Heinäkuu oli kaiken kovin kävijämäärien suhteen. Kesä–elokuussa meillä oli keskimäärin noin 1 000 asiakasta päivässä, Petteri Pohjonen kertoo.

Ravintolassa on sisätiloissa 74 asiakaspaikkaa ja katetulta terassilta löytyy parikymmentä paikkaa asiakkaille. Ravintola ja sen ulkoterassi tarjoavat myös saariston rengastien pyöräilijöille mainion taukopaikan. Terassin läheisyyteen on sijoitettu polkupyörien paikoitusalue ja sähköpyörien latauspisteitä.

Korkea ja valoisa rakennus on aivan erilainen kuin muut viime aikoina valmistuneet Hesburger-ravintolat.
Vuoropäällikkö Thomas Korsström on työskennellyt Paraisten Hesburgerissa runsaat viisi vuotta. Hänen mukaansa uutta ravintolaa odotettiin henkilökunnan keskuudessa innolla.

108 aurinkopaneelia katolla

Rakennus on myös varsin energiatehokas ja ekologinen. Sen lämmittämiseen käytetään maalämpöä, ja osa rakennuksen sähköntarpeesta saadaan katettua aurinkopaneeleilla, joiden tuottamaa sähkövirran määrää voi seurata ravintolasalin näytöltä. Kaikkiaan katolle asennettuja aurinkopaneeleita on 108, joiden yhteen laskettu teho on 46,9 kW. Arvio ravintolan energiakulutuksesta vuositasolla on noin 250 000 kWh.

– Itse asiassa työpaitammekin on tehty kierrätysmateriaaleista, kuten moni muukin yksityiskohta ravintolassa, Thomas Korsström kertoo.

Kokoa uudella Hesburger-ravintolalla on noin 450 neliömetriä.

Ravintolassa on kaikkiaan 74 asiakaspaikkaa, jonka lisäksi myös ulkotiloissa voi ainakin kesäkaudella nauttia ateriansa reilusti 20 asiakasta.
Ravintolan katolle asennettujen aurinkopaneelien päivätuottoa voi seurata sisätiloissa näyttöruudulta.
Katolle asennetut 108 aurinkopaneelia tuottavat sähköä ravintolan tarpeisiin.

Inspiraatiota ravintolarakennukseen on haettu saariston rakentamisperinteestä. Uutena vaalean värinen, mutta ajan myötä harmaantuva julkisivuverhous tuo mieleen ulkosaariston perinteiset kalastajatuvat. Ravintolan arkkitehtisuunnittelun on toteuttanut Sarcsigge.

Vaikuttavan näköisessä rakennuksessa työskenteleminen on ollut myös henkilökunnan mieleen.

– Kyllä tätä ehdittiin Paraisilla jo odottaakin. Itse tulin taloon töihin viisi vuotta sitten, ja jo silloin oli puhetta, että pian kaupunkiin avattaisiin uusi Hesburger. Nyt kun uudessa ravintolassa on päässyt työskentelemään ensimmäisen kesän niin onhan se aivan erilaista. Kaikki on uutta, vaaleaa ja valoisaa. En ihmettele, kun asiakkaatkin käyvät kehumassa ja ihmettelemässä uutta rakennusta, Korsström hymyilee.

Kierrätysmateriaalien käyttöä korostetaan myös ulkotilan asiakaspaikoissa.