Kesäkahvilla: Kesä on Café Hallonbladin sesonkiaikaa

0
Neon Sarelin työskentelee Café Hallonbladissa kesätyöntekijänä.

Paraisten kävelykatu on kesällä idyllinen kuljeskelukohde putiikkeineen. Kadun päässä, satavuotiaassa kivitalossa, idyllistä tunnelmaa jatkaa Café Hallonblad. Se on ympärivuotinen lounaskahvila, mutta kesä on selvästi sen kiireisintä sesonkia.

– Kyllä, meidän kahvilan kävijämäärä jopa viisinkertaistuu kesäisin. Lisäksi kesällä myös pitopalvelutoiminta ja häät tuovat lisää kiirettä, Café Hallonbladin yrittäjä Rozanne Fors vahvistaa.

Kesäkuisena tiistaina kahvilassa todella käy vilinä. Ulkoterassilla kahvittelee parikin pyörällä tullutta seuruetta, jotka ovat Saariston rengastietä kiertämässä, ja lounasjono yltää ulko-ovelle saakka.

Sisältä kahvila on yhtä ruusua ja hattaraa vaaleanpunaisine pöytäliinoineen ja vanhanaikaisine posliiniastioineen.

– Tyyliltään olemme halunneet kahvilasta hiukan mummolamaisen ja maalaisromanttisen, mutta lisäksi vähän eurooppalaisen kahvilan tunnelmaa, Fors kuvailee.

Café Hallonblad sijaitsee Paraisten kävelykadun varrella.

Sisarkahvila Turussa

Café Hallonblad on toiminut Paraisilla jo yli 15 vuotta, mutta yrittäjät ovat vaihtuneet muutamaan kertaan.

– Minä tulin Hallonbladiin töihin vuonna 2015. Sitä ennen olimme pyörittäneet siskoni Isabellan kanssa pop-upina Rebelle-kahvilaa Turussa. Kun Hallonbladin silloinen yrittäjä kertoi, että joutuu lopettamaan, päätimme siskoni kanssa alkaa tähän yrittäjiksi, koska tykkäsin tästä paikasta niin paljon, Fors kertaa.

Nykyisin myös aiemmin pop-upina toimineella Rebelle-kahvilalla on pysyvä kahvila Turun keskustassa. Café Hallonblad ja Rebelle ovat samaa yritystä.

– Työnjako on se, että minä pyöritän Hallonbladia ja siskoni Rebelleä, Fors kertoo.

Hän kertoo, että heidän vanhemmillaan on jo vuosia ollut ravintoloita ja lounaskahviloita Turussa. Niinpä kahvilassa työskentely on naisille tullut tutuksi jo lapsuudesta saakka.

Kakkuja ja lounasta

Kun Fors otti Hallonbladin pyörittääkseen, ei kahvilassa tarvinnut tehdä suuria muutoksia.

– Tarjolle tulivat meidän tyylisemme kakut, ja niitä leivomme myös tilauksesta ja pitopalvelun kautta, hän kertoo.

Kahvilassa haluttiin jatkaa myös lounastarjoilua.

– Ei kuitenkaan mitään makaronilaatikkoa, vaan vähän vaihtelua kotiruokiin. Joka päivä on myös kasvisruokavaihtoehtoja.

Heinäkuussa lounasbuffetissa on joka päivä saatavilla saaristolaispöytä.

– Se sisältää salaatteja, kaloja, skagenia, saaristolaisleipää ja vaihtelevasti esimerkiksi lohta, lihapullia tai nyhtöpossua, Fors kuvaa.

Café Hallonblad, Storgårdinkatu 1, Parainen.

Avoinna ma–pe 10–17, la 10–16, su suljettu.

Britakakkua kahvilassa on tarjolla ympäri vuoden.

Kesäherkku

  • Café Hallonbladin kesäherkku on britakakku.
  • Kesällä täytteenä on tuoreita mansikoita, raparperia ja aitoa kermaa.
  • Britakakkua on kahvilassa tarjolla aina sesongin täyttein.
  • Talvella britakakku kätkee sisäänsä esimerkiksi omenaa ja kanelia.