Kaarinan Street Food Siesta helli makuaisteja

0
Street Food Siestan asiakkaat kiittelivät katuruokafestivaalien monipuolista ruokatarjontaa.

Teksti: Eveliina Portnoj

Kaarinan tori täyttyi viime viikon keskiviikkona ja torstaina kansainvälisestä ruokatarjonnasta. Ympäri Suomen kiertävä Street Food Siesta tarjosi eksoottisia ja tutumpia makuja kaarinalaisille, jotka kiertelivät kojuja kiinnostuneina ja nälkäisinä.

Burritot ja japanilaiset tacot maistuivat Pasi Leppäselle ja tyttärille Loviisa (kesk.) ja Liisa Leppäselle. Kuva: Eveliina Portnoj.

Kaarinaan mahtuu ruokatapahtumia

Parahultaisesti torstaipäivän sateen loputtua ovat mieluisia ruokalajaja löytäneet Pasi, Liisa ja Loviisa Leppänen. Teltassa vallitsee harras hiljaisuus, kun burritot ja tacot häviävät parempiin suihin.

– Ei me olla kauaa tässä vielä oltu. Mulla on tässä juuri meksikolaista kanaburritoa. Tämä on kyllä hyvä ja täyttävä, isä-Pasi kehuu.

Tyttäret Liisa ja Loviisa ovat valinneet japanilaisia tacoja, joissa on neljä erilaista makua.

– Söin lohipalleron, Loviisa juustopalleron. Kohta syömme jännittävän mustekalapalleron, Liisa esittelee annosta.

Kaarinassa ja Turussa asuva perhe iloitsee, että tarjonta on viime vuoden elokuista tapahtumaa kansainvälisempi. Tuolloin katuruokakarnevaaleissa oli toinen järjestäjä.

– Kyllä Kaarinaan tällaisia mahtuu, tämä on ihan mahtava tapahtuma, Pasi Leppänen ylistää hupenevan burriton tahdissa.

Letut ja vohvelit tekivät kauppansa tihkusateessa.

Vohveli maistuu myyjällekin

Paakarin Letussa räiskäleistä rahastaa Vesa Peltonen, jonka eteen muodostuu tasainen asiakasvirta. Ovatko letut ja kuuma kahvi olleet menestys rankkasateessa, joka onneksi on nyt laantunut?

– Kyllä tässä kävi eilen silti ihan kohtalaisesti asiakkaita. Lounasaikaan jokunen kävi myös, Peltonen hymyilee.

Lettuasiantuntijan mukaan kaikelle on tarvetta, miksei siis Kaarinassakin tällaiselle tapahtumalle.

– Mitä ihmiset ovat tässä käyneet, niin ovat kyllä tykänneet. Syksyyn asti pitäisi juhlien jatkua, Peltonen viittaa kiertueeseen eri kaupungeissa.

Jonkin verran Peltosen tulee syötyä vohvelia kuormasta. Vohvelit ovat asiakkaidenkin suosikkituote.

– Lettuja olen niin monta vuotta tehnyt, etten jaksa niitä enää maistella. Hitti on lettu ja belgianvohvelit, jompi kumpi.

Vesa Peltonen tarjoili vohveleita tottunein elkein Paakarin Letussa Kaarinan Street Food Siestassa.

Kreikkalainen Suomen-kiertue edessä

Kreikkalaisen gyros-kioskin edustalla parveilee nälkäisen näköisiä nuoria miehiä. Kaarinalaiset Hans Honkanen ja Akseli Latikka aikovat syödä vain yhdessä paikassa, ja arpovat nyt valintaa.

– Vähän katsellaan, mitä täältä löytyy. Onhan tämä ihan kiva tapahtuma, Honkanen kertoo.

Nälkä yllätti Akseli Latikan (vas.) ja Hans Honkasen, joten Kaarinan tori oli Street Food Siestan aikaan oikea osoite.

Samaan aikaan järjestettävä torin kirppistapahtuma ei herroja niinkään kiinnosta, vaan he aikovat keskittyä syömiseen.

Valinta osuu kuin osuukin Home of Gyros -kojuun, jossa Petri Silvonnoinen delegoi tilauksia lihanleikkaaja Markus Sukaselle ja Kevin Vallelle.

Petri Silvennoinen kirjasi gyros-tilauksia ylös Kaarinan Street Food Siestassa. Kevin Valle ryhtyi tuumasta toimeen.

Pitataskuihin parturoidaan sähköveitsellä isoista vartaista gyroslihaa, kanaa tai possua.

– Kilpailijoita ei ole tavattu vielä. Tuota possua ei saa edes Suomesta, se pitää tilata Kreikasta, Silvennoinen kehaisee.

Home of Gyros tarjoili Kaarinan Street Food Siestassa kreikkalaisia annoksia.

Ensimmäistä kertaa Kaarinassa vierailevalle Silvennoiselle ensivaikutelma on toistaiseksi sateinen.

– Kouvolan Sanomissa ollaan oltu jo. Huomenna me mennään Hämeenlinnaan, sitten Varkauteen ja Pieksämäkeen asti, Silvennoinen luettelee ”Best Gyros in Town” -plakaattien kehystämänä.

Uteliaat katseet ja askeleet lisääntyvät auringon tullessa esiin. Seuraavaksi näköaistin yllättää kojun takaa lähestyvä halaava panda. Hetken Kaarina on kuin etelän lomakohde täynnä markkinatunnelmaa.

Arepas Bros -kojusta tilattu venezuelalainen perinneruoka oli herkullinen etikkaisilla ja mausteisilla kastikkeilla. Kuvassa mustapapua ja venezuelalaista juustoa sisältävä Arepas Domino.

Venezuelalaisen perinnekeittiön aromit pakottavat tilaamaan jotain eksoottista. Kasvava jono Arepas Bros -kojun edustalla kertoo, että uudet maut kiinnostavat kaarinalaisia.

Kaarinan torille oli pystytetty telttoja Street Food Siestan ruokailua varten. Ne tulivat tarpeeseen vesisateessa, joka väistyi torstai-iltapäivän pihakirppikseen mennessä.
Halipulaankin vastattiin Kaarinan Street Food Siestassa, jossa vielä sateen jäljiltä odotettiin asiakasvirtausta.