
Työpaikka kallionkielekkeellä, josta näkymä suoraan merelle. Sopimukseen kuuluu valmiiksi kalustettu asunto ilmastoinnilla ja maaterassilla. Luontoisetuina kuntosalin, uima-altaiden ja saunojen käyttö. Erillisistä hyvinvointipalveluista joutuu sentään itse maksamaan.
Saattaa kuulostaa korkean budjetin hömppäelokuvalta, mutta totta se on. Kyse on työpaikkailmoituksesta, jolla haetaan ravintolapäällikköä Kyprokselle. Ja kyllä, mukana on Kaarina-kytkös: ilmoituksen on nimittäin jättänyt Jesse Söderlund, joka pyörittää Jesse’s Kitchen -lounaspaikkaa Krossissa.
Kaarina-lehti soitti Söderlundille ja kysyi, mistä oikein on kyse.
– Olemme avaamassa Kyprokselle uutta ravintolaa skandinaavisilla ja aasialaisilla vivahteilla. Projekti on ollut työn alla jo pari vuotta, Söderlund paljastaa.
Jesse’s Kitcheniä ei Välimerelle kuitenkaan avata, vaikka Söderlund tulee toimimaan sielläkin yrittäjänä.
– Uuden paikan nimi on Skasia, hän ilmoittaa.
”Jos turkkia sattuu osaamaan, ei siitäkään haittaa ole.”
Pulju auki huhtikuussa
Skasia tarjoilee asiakkailleen aamupalaa, lounasta ja á la carte -ruokaa. Ravintola sijaitsee uima-allasalueella, joten listalla on myös erilaista pikkupurtavaa.
– Erillinen Beach Club on tarkoitus avata ensi vuonna, Söderlund huomauttaa.
Ravintola ja allasalue sijaitsevat uudessa loma-asuntokompleksissa. Asiakkaiksi odotetaan kiinteistöjen omistajia, vuokralaisia ja ulkopuolelta tulevia kulinaristeja.
Söderlund lentää Kyprokselle maaliskuun lopussa.
– Siitä pari kolme viikkoa eteenpäin ja pulju on toivottavasti auki, hän suunnittelee.
”Haluamme viedä etelään suomalaista työmoraalia, nöyryyttä ja särmää.”
Suomalaista särmää
Ravintolapäälliköltä odotetaan suomen ja englannin kielen taitoa.
– Jos turkkia sattuu osaamaan, ei siitäkään haittaa ole. Pääasiallinen asiointikieli on kuitenkin englanti, Söderlund toteaa.
Mutta miksi vaateena on suomen kielen taito? Onko kyproslainen kolkka meikäläisten suosiossa? Söderlundin mukaan ei erityisemmin.
– Haluamme viedä etelään suomalaista työmoraalia, nöyryyttä ja särmää. Jos työt alkavat kahdeksalta, silloin ollaan myös paikalla, Söderlund perustelee.
Hän kertoo, että Skasiaan on lähdössä töihin muutamia suomalaisia ravintola-alan ammattilaisia.
– Lisäksi palkataan paikallista väkeä, Söderlund alleviivaa.

Kaarinassa kulkee
Jesse’s Kitchen operoi MacGregorin tiloissa Krossissa. Lounaspaikka on ollut auki loppuvuodesta 2021 lähtien.
– Toiminta Kaarinassa jatkuu entiseen tapaan. Meillä on toimiva konsepti ja hyvä henkilökunta, joka osaa asiansa, Söderlund vakuuttaa.
Hän itse työskentelee jatkossa sekä Pohjolassa että Etelä-Euroopassa.
Jesse’s Kitchenin toiminta alkoi koronakurimuksen keskellä. Sittemmin on edetty kriisistä kriisiin, kun pandemia vaihtui jännitteiseen maailmantilanteeseen ja kuluttaja- sekä raaka-ainehintojen nousuun.
Söderlundin mukaan kaarinalaisella lounasravintolalla menee silti hyvin.
– Asiakkaat ovat selvästi löytäneet lounaalle. Meidän toimintamme itse asiassa tuplaantui vuosien 2022–2023 aikana, hän teroittaa.
Sitten vaan ilmoitus lehteen. Itsekin saattaisin olla kiinnostut työstä siellä
Kommenttien lisääminen on estetty.