
Hepojoella sijaitseva juhlatila Vanha Talli vaihtoi omistaa loppusyksystä. Näin ollen ensi kesäksi on vielä viikonloppuja vapaana esimerkiksi hääjuhlien järjestämistä varten.
– Yleensähän juhlatilat varataan vuotta tai jopa kahta etukäteen, ja meilläkin on jo varauksia kesään 2026. Mutta koska olemme tässä vasta aloittaneet, niin vielä mahtuu juhlia ensi kesäänkin, Arttu Parviainen kertoo.
Vaikka Parviainen aloitti uutena toimijana Vanhassa Tallissa, uusi yrittäjä hän ei kuitenkaan ole, vaan hänellä on myös juhlatila Nahkurin Kellari Turussa. Sitä hän on pyörittänyt neljän vuoden ajan.
– Täällä Vanhassa Tallissa on paljon suuremmat keittiötilat kuin Nahkurin Kellarissa, joten nykyisin teemme kaikki ruuat täällä ja kuljetamme ne sitten Turkuun, Parviainen toteaa.
”Meillä tulee olemaan valmiit juhlamenut, joita voi sitten toki räätälöidä tarpeen mukaan.”
Palkittu catering
Pelkkä juhlatila Vanha Talli ei ole, vaan juhlan järjestelyyn kuuluu aina tilan lisäksi catering-palvelu. Parviaisen catering valittiin juuri Suomen kolmanneksi parhaaksi Love Me Do -häätapahtuman järjestämässä äänestyksessä.
– Meillä tulee olemaan valmiit juhlamenut, joita voi sitten toki räätälöidä tarpeen mukaan. Omat juomat tänne saa tuoda mukanaan, Parviainen mainitsee.
Tilaa Vanhassa Tallissa on maksimissaan 140 juhlijalle yläkerrassa, ja alakerrassa on lisäksi erillinen 30 hengen tila. Talli on lämmitetty, joten juhlia voi järjestää ympäri vuoden.
– Esimerkiksi häitä ja synttäreitä. Lisäksi aiomme järjestää erikoispäivinä brunsseja, seuraavan todennäköisesti äitienpäivänä.
Myös yöpymistilaa on suunnitteilla pihapiirin vanhaan rintamamiestaloon, johon saadaan majoitustilaa vähintään kuudelle hengelle.

Töissä ympäri maailman
Parviainen on ammatiltaan kokki ja palkittu sellainen: hän voitti viime vuonna Suomen maajoukkueen kanssa kultaa Stuttgartissa järjestetyissä kokkiolympialaisissa.
Hän kertoo, että tiesi jo pienenä haluavansa sekä kokiksi että yrittäjäksi.
– Isäni on kokki ja olen laittanut ruokaa pienestä pitäen. Eskari-ikäisenä hain naapurista perunoita ja kysyin äidiltä, paljonko perunat maksavat kaupassa. Kun kuulin, että ne maksavat 50 senttiä kilolta, päätin ryhtyä myymään niitä 50 sentillä kappaleelta, hän naurahtaa.
Parviainen on kotoisin Pohjanmaalta ja muuttanut Varsinais-Suomeen muutama vuosi sitten. Vaasassa hän on pyörittänyt Suklaakeidas-nimistä yritystä ja myöhemmin tehnyt keittiöharjoitteluja muun muassa Helsingissä ja työskennellyt myös ulkomailla.
– Esimerkiksi Bangkokissa, Lissabonissa, Lontoossa ja Nairobissa, hän luettelee.
Turussa hän on ollut töissä ravintola Rosterissa ennen kuin päätti ryhtyä yrittäjäksi.
”Tästä ajaa Turkuun vain 20 minuuttia ja juhlavarauksia onkin tullut sekä Turusta että Paimiosta.”
Hyvä sijainti
Tällä hetkellä Parviainen siis pyörittää sekä Nahkurin Kellaria että Vanhaa Tallia. Molemmissa on mahdollista järjestää juhlia myös samoina viikonloppuina.
– Minulla on loistavat työntekijät, joten se onnistuu hyvin.
Parviainen on tyytyväinen paitsi uusiin keittiötiloihin, joissa on mahdollista kokata molempiin toimipisteisiin, myös Vanhan Tallin sijaintiin Hepojoella.
– Tästä ajaa Turkuun vain 20 minuuttia ja juhlavarauksia onkin tullut sekä Turusta että Paimiosta, hän viittaa.